زندگی و مهاجرت به ارمنستان

ویزای ارمنستان | نحوه دریافت ویزای کشور ارمنستان

کشور ارمنستان یکی از پرطرفدارترین مقاصد توریستی دنیا برای هموطنان ایرانی ماست. دلایل متعددی وجود دارد که هر ساله خیل بسیار زیادی از ایرانیان قصد عظیمت به این کشور تاریخی را می‌نمایند.

آز آن جایی که هم به راحتی و با هر وسیله‌ای به این کشور زیبا می‌توان سفر نمود و مشکلات و دردسرهای چندان زیادی برای اخذ ویزای ارمنستان وجود ندارد و هم اینکه این کشور زیبا از جاذبه‌های گردشگری و تفریحی بسیار زیادی نیز برخوردار است، تمام این عوامل باعث  شده تا هر سال خیل زیادی از مسافران خارجی مقصد خود را به این کشور جذاب تغییر داده و کوله‌بار سفر خود را برای رفتن به این کشور پرجاذبه آماده نمایند.

ارمنستان را می‌توان یکی از ارزان‌ قیمت‌ترین کشورهای جهان به حساب آورد. وجود مردمانی بسیار مهمان‌نواز، خوراکی‌ها و غذاهایی فوق‌العاده و متنوع و قدمتی کم‌نظیر در کنار آب‌ و هوایی معتدل و جاذبه‌های توریستی فراوان، این کشور را به یک قطب گردشگری مبدل نموده است.

منطقه‌ای با بیش از 3000 سال قدمت که هر ساله در بیشتر فصول سال میزبان تعداد زیادی از گردشگران و توریست‌هایی از سراسر دنیاست و البته این کشور به دلیل هم‌مرز بودن با ایران و وجود جاذبه‌های گردشگری بسیار زیاد، از محبوبیت ویژه‌ای نزد ایرانیان نیز برخوردار است و هر ساله خانواده‌های بسیاری از طریق مرز هوایی یا زمینی وارد این کشور فوق‌العاده بی‌نظیر می‌شوند و سفری لذت‌بخش و هیجان‌انگیز را تجربه می‌نمایند.

علاوه بر نزدیکی دو کشور ایران و ارمنستان و روابط خوب سیاسی، این کشور از لحاظ موقعیت جغرافیایی، نرخ‌های ارزان امکانات تفریحی و رفاهی و همچنین شباهت‌های نزدیک فرهنگی بین این دو کشور، موجب محبوبیت روزافزون  سفر به ارمنستان نزد ایرانیان شده است.

اگر شما نیز قصد سفر به این کشور جذاب و توریستی را دارید، داشتن اطلاعات جامع و کامل در کلیه زمینه‌ها، می‌تواند کمک شایان توجهی به تسهیل سفر شما نماید.

یکی از سوالات و دغدغه‌های که برای مسافران قبل از سفر کردن به این مقصد پیش می‌آید این است که آیا سفر به ارمنستان و ورود به خاک این کشور نیازی به اخذ ویزا و مراجعه به سفارت ارمنستان برای دریافت این امر دارد؟

پرچم ارمنستان

بررسی موقعیت جغرافیایی کشور ارمنستان

گردشگران، ارمنستان را سرزمین رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و مناظر بکر طبیعی می‌نامند. قسمت‌های زیادی از این کشور را کوهستان‌های سر به فلک کشیده و مناطق مرتفع تشکیل داده است.

جاری بودن رودهای خروشان و پرآب یکی از ویژگی‌های بسیار خاص این کشور به شمار می‌آید که تلفیق آن با سایر مناظر بکر و دست نخورده، مناظر بسیار دیدینی را به وجود آورده است و اغلب این رودها پس از طی مسیر پر فرازو نشیب خود در نهایت به دریاچه ارس یا دریای خزر سرازیر می‌گردند. اغلب مناطق ارمنستان تابستان‌هایی گرم ‌و خشک و زمستان‌هایی بسیار سرد دارند.

کشور ارمنستان در سرزمین قفقاز جنوبی قرار دارد و از لحاظ جغرافیایی، منطقه‌ای است بین دریای خزر و دریای سیاه که تقریبا در مرز اروپا و آسیا قرار گرفته است.

این کشور از شمال با جمهوری گرجستان، از غرب با کشور ترکیه، از شرق با جمهوری آذربایجان، و از جنوب با کشور ایران و نخجوان مرز مشترک زمینی دارد.

بررسی تاریخ و قدمت ارمنستان

همانگونه که ذکر شد قدمت کشور ارمنستان بالغ بر 3000 سال است. تاریخ این کشور زیبا همواره در طی دوران متمادی مورد اشغال و تصرف قدرت‌ها و نیروها بزرگ منطقه بوده و همیشه در دوره‌های مختلف مورد ظلم و جور قدرت‌ها قرار گرفته است.

ارمنستان زیبا در گذشته بخشی از کشور ایران بود و در مسیر جاده ابریشم قرار داشت. همین نزدیکی موجب گردید که تشابهات بسیاری با فرهنگ و هنر ایرانی در مردم وآداب و رسوم آن کشور مشاهده ‌شود.

سال‌های زیادی مناطق غربی کشور ارمنستان در اشغال ترک‌ها و عثمانی‌ها بود و مناطق شرقی این کشور نیز تحت اشغال روس‌ها قرار داشت.

بررسی آب‌ و هوای کشور ارمنستان

گردش‌گران کشور ارمنستان را کشوری چهارفصل لقب داده‌اند. این منطقه بکر دارای آب و هوای قاره‌ایی است و همانگونه که ذکر شد دارای زمستان‌های سرد و برفی و تابستان‌های گرم‌ و خشک است.

در این کشور تقریبا فصل بهارشان، متعادل‌ترین و دلپذیرترین فصل سال محسوب شده و اغلب با بارش باران همراه می‌شود.

دمای هوا در این کشور در اواسط فصل تابستان و در ماه‌های تیر و مرداد به حدود 40 درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

با شروع فصل پاییز در ارمنستان هوا رو به سردی رفته و بارش برف و باران شروع می‌شود و با فرا رسیدن فصل زمستان، سرما و برودت هوا به شدت افزایش یافته به طوری که میانگین دمای هوا بین 2 تا -10 درجه متغیر خواهد بود.

اخذ ویزای کشور ارمنستان

زبان رسمی کشور ارمنستان، «ارمنی» است. اما بسیاری از مردمان و شهروندان این کشور زیبا به زبان انگلیسی و روسی نیز مسلط هستند.

رنکینگ پاسپورت کشور ارمنستان در سال 1400در رتبه ۶۳ جهانی قرار داشته و مردم ارمنستان بدون نیاز به اخذ ویزا می‌توانند به ۳۳ کشور دنیا سفر نمایند. اما شهروندان این کشور نیز برای ورود به سایر کشورها که حدود ۱۲۶ کشور دیگر است باید حتما ویزا دریافت کنند.

البته از این تعداد کشور، صرفا ۳۹ کشور تنها نیاز به اخذ ویزای فرودگاهی دارند.

قطعا یکی از اصلی‌ترین سوالات برای سفر به هر کشور خارجی این است که آیا برای مسافرت به آن مقصد، نیاز به اخذ ویزا داریم؟ خبر خوبی که لازم است به مخاطبین داده شود این است که گردشگران و توریست‌های ایرانی برای ورود به خاک ارمنستان، نیازی به اخذ ویزای توریستی ندارند ولی برای انجام سایر فعالیت‌های دیگر در زمینه‌های تحصیل، کار و سرمایه‌گذاری یا حتی اقامت در کشور ارمنستان، باید حتما مراحل اخذ ویزا را طی کرده و ویزا دریافت نمایند.

ویزای ارمنستان

مدت زمان اعتبار ویزای توریستی ارمنستان چند روز است؟

با توجه به تفاهم‌نامه منعقد شده میان دو کشور ارمنستان و ایران ، شهروندان این دو کشور برای ورود به خاک کشور دیگر، نیازی به دریافت ویزا و روادید نخواهند داشت.

این عهدنامه به‌ دلیل ارتقاء و بهبود روابط سیاسی و اجتماعی، صنعت توریسم و توسعه گردشگری و همچنین آسان شدن رفت‌ و آمد گردشگران میان دو کشور در خرداد ماه سال ۱۳۹۵ به امضا سفرای سیاسی ایران و ارمنستان رسیده است.

طبق این توافق‌نامه شهروندان ایرانی و ارمنی قادر خواهند بود در هر دوره زمانی ۱۸۰ روزه، حداکثر ۹۰ روز در کشور مقصد خود اقامت داشته و صرفا از جاذبه‌های توریستی آن کشور استفاده نمایند.

به‌عبارت بهتر، یک مسافر ایرانی پس از ۹۰ روز اقامت توریستی در کشور ارمنستان، باید این کشور را ترک کرده و 90 روز در کشور دیگری سکنی گزیند و پس گذشت این 90 روز مجدداً می‌تواند بدون اخذ ویزا به عنوان نوریست وارد این کشور گردد.

البته اگر شهروند ایرانی توانسته باشند اجازه اقامت این کشور را اخذ کرده باشند، اقامت بیشتر از ۹۰ روز نیز در این میسر خواهد بود.

لازم به ذکر است حتما در نظر داشته باشید که در صورت نقض این مقررات و قوانین، شخص خاطی ممکن است بازداشت شده یا از کشور ارمنستان اخراج گردد و یا حتی به مجازات‌های نقدی چون جریمه مالی و همچنین مهر ممنوعیت ورود به ارمنستان در گذرنامه او درج شود.

آیا برای تور مسافرتی به کشور ارمنستان نیاز به اخذ ویزا است؟

تا قبل از اجرای تفاهم‌نامه بین ارمنستان و ایران باز هم مسافران و گردشگران ایرانی برای اخذ روادید و ویزا مشکل خاصی نداشتند و اخذ ویزای این کشور توریستی به تنها چند روز زمان احتیاج داشت و سفارت ارمنستان سختگیری چندانی برای صدور روادید انجام نمی‌داد.

البته مطابق آمارهای رسمی وزارت امورخارجه، اقدام خوب حذف ویزا برای سفر بین دو کشور ایران و ارمنستان، موجب شد ۲۴ درصد میزان سفر و گردشگری به این کشور از سمت ایران رشد چشمگیر نماید.

برای ورود به خاک ارمنستان و بازدید از مناطق دیدنی و توریستی این کشور تنها لازم است پاسپورت شما حداقل ۶ ماه اعتبار به‌ همراه داشته باشد.

اخذ ویزای توریستی کشور ارمنستان از ویژگی‌های متمایزی برخوردار می‌باشد و دریافت آن دیگر نیازی به مراجعه به سفارت، انگشت‌نگاری، مصاحبه و انجام مراحل پرپیچ وخم و وقت‌گیر اداری را ندارد.

ویزای گردشگری این کشور در ابتدای ورود به این کشور و در پایانه‌های مرزی زمینی و هوایی صادر شده و نقش مهر ویزا در پاسپورت شما درج خواهد شد.

احتمال ریجکتی یا همان برگشت خوردن ویزای گردشگری ارمنستان بسیاربسیار پایین است. به‌جز از موارد خاصی که حضور یک فرد در کشور، باعث به‌ خطر افتادن امنیت آن کشور شود و همچنین در صورتی که مامور گمرک یا افسر فرودگاه با دلایل و مدارک کافی از ورود شما به کشور جلوگیری کند، موضوعات خاص دیگری برای ممنوعیت یا ریجکتی متصور نیست. پس ویزای توریستی ارمنستان نیز ویزایی امن به حساب می‌آید.

انواع ویزاهای کشور ارمنستان

سفر به کشور ارمنستان به غیر از اهداف توریستی و گردشگری، می‌تواند به ‌دلایل مختلف دیگری مثل تحصیل، کار، سرمایه‌گذاری، اقامت، دیدار از آشنایان و یا شرکت در برنامه‌های علمی، سمینارها، همایش‌ها و مسابقات فرهنگی و ورزشی باشد.

در این حالت برخلاف ویزای توریستی و گردشگری، متقاضیان برای دریافت سایر ویزاهای این کشور باید به سفارت ارمنستان در تهران مراجعه نمایند. البته شرکت در کنسرت‌ها از این مقوله جداست و در صورت شرکت در کنسرت نیازی به اخذ روادید نیست.

همانگونه که قبل‌تر اشاره شد، دریافت ویزای گردشگری برای شهروندان کشور ایران به‌ آسانی و بدون هیچ دردسری در مرزهای هوایی و زمینی صادر می‌شود و بیشتر مسافران در هنگام ورود به کشور ارمنستان و در ورودی مرز یا در فرودگاه دو کشور درخواست ویزا می‌نمایند.

ولی برخی افراد که به ‌صورت تیمی یا گروهی و به ‌خصوص در ایام تعطیل به این کشور سفر می‌کنند، مایل نیستند که زمانی را برای صدور ویزا در مرز تلف نمایند، به همین خاطر حتی برخی از گردشگران و توریست‌ها نیز امکان دارد به‌ دنبال اخذ ویزا از خود سفارت ارمنستان باشند.

ویزای بازدید یا دیداری

ویزای بازدید هنگامی صادر می‌گردد که یک شخص خارجی با اهداف گردشگری و توریستی و یا بازدید از اقوام یا آشنایان یا افراد دیگر، تجارت، تحصیل، کارآفرینی، حمل و نقل، معالجات پزشکی یا اهداف دیگر، قصد دارد اقامت کوتاه مدتی با ورود به ارمنستان داشته باشد.

این نوع روادید به‌ صورت یک‌ بار ورود یا چند بار ورود صادر می‌گردد و قابلیت تمدید برای یک سال را دارد.

رایج‌ترین نوع ویزای بازدید یا دیداری، ویزای ۲۱ روزه یک بار ورود است که نرخ آن ۳۰۰۰ درام ارمنستان یا حدود ۶ یورو است و شما باید این هزینه را به‌ شکل یورو در قسمت کنسولی سفارت ارمنستان در تهران پرداخت نمایید.

سفارت ارمنستان، ویزاهای چهار ماهه با یک‌ بار ورود، ویزای چهار ماهه با چندبار ورود و همچنین ویزای دو ماهه با چندبار ورود نیز صادر می‌نماید که موافقت سفارت با صدور این قبیل ویزاها به‌سادگی ویزای ۲۱ روزه یک‌ بار ورود نخواهد بود.

قلعه

ویزای ترانزیت

دارندگان ویزاهای ترانزیت قادر خواهند بود برای حداکثر سه تا چهار روز در کشور ارمنستان اقامت داشته باشند و پس از آن باید به کشور مورد نظر خود سفر کرده یا به ایران بازگردند.

عبور از کشور ارمنستان می‌تواند به‌روش زمینی با خودرو یا به صورت پرواز هوایی با هواپیما باشد. این قبیل ویزاها معمولا به کار افرادی می‌آید که قصد دارند به صورت زمینی به کشور گرجستان سفر کنند و در ادامه می‌خواهند در طول سفر و در میانه راه، یک یا دو شب را در ارمنستان بمانند و از این کشور عبور نمایند.

در حقیقت قصدی برای ماندن و اقامت بیشتر از این مدت ندارند. ویزای ترانزیت برای سفر هوایی به برخی از شهرهای کشور روسیه و اوکراین مانند سن پترزبورگ، اودسا، سوچی، خارکف، و غیره که پرواز مستقیم به آن‌ها از شهر تهران وجود ندارد، یک گزینه کاربردی و مناسب است.

نرخ دریافت ویزای ترانزیت، ۱۰ هزار درام ارمنستان معادل حدود ۲۰ دلار است و متقاضیان این نوع ویزاها، اغلب رانندگان و افرادی هستند که به‌ طور مکرر و مداوم قصد عبور ترانزیتی از این کشور را دارند.

اشخاص دیگر به دلیل ‌سادگی صدور ویزای ۲۱ روزه و قیمت ارزان‌تر آن، ترجیح می‌دهند که به‌ جای ویزای ترانزیت، ویزای دیداری درخواست نمایند.

ویزای تحصیلی ارمنستان

دانشجویانی که قصد تحصیل در خاک ارمنستان را دارند باید برای دریافت ویزای تحصیلی خود از طریق سفارت ارمنستان در ایران اقدام کنند.

ارمنستان در سال‌های اخیر با بالابردن کیفیت سطوح تحصیلاتی مراکز آموزشی و دانشگاهی خود و بالا بردن سطح علمی، تلاش گسترده‌ای بر جذب دانشجویان کشورهای منطقه خصوصا ایران برای ادامه تحصیل در کشور خود نموده‌ است.

ویزای کاری ارمنستان

امروزه کشور ارمنستان یکی از کشورهای در حال توسعه و پیشرفت است. گردشگرانی که به این کشور زیبا سفر می‌نمایند سرعت پیشرفت علمی و تکنولوژیکی ارمنستان را خارق‌العاده عنوان کرده‌اند و به نسبت ایران اقتصادی رو به رشد و پویا دارد و محل خوبی برای سرمایه‌گذاری و کار محسوب می‌شود. افراد زیادی ارمنستان را به عنوان مقصد کاری و سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند.

اگر قصد کار در این کشور را دارید باید اقدام به اخذ ویزای کاری نمایید.

ویزای رسمی یا دولتی

ویزای رسمی مختص افرادی است که پاسپورت دولتی دارند و برای انجام برخی تشریفات اداری و سیر قراردادهای وزارتخانه‌ها و ارگان‌های دولتی مجبورند به ارمنستان سفر نمایند.

ویزای دیپلماتیک

این نوع از ویزای کشور ارمنستان، صرفا به اشخاصی اعطا می‌شود که گذرنامه دیپلماتیک داشته و یا برای انجام فعالیت کاری در حوزه دیپلماتیک قصد سفرکاری و دیپلماتیک به این کشور را دارند.

معمولا سفرا و کارمندان وزارت امور خارجه یا کارمندان سفارت ایران در ارمنستان از این نوع ویزا استفاده می‌نمایند.

ویزای الکترونیک ارمنستان

ویزای یک‌بار ورود به کشور ارمنستان را می‌توان از طریق اینترنت و به‌ شکل آنلاین و بدون مراجعه به درب سفارت درخواست نمود. به این نوع ویزا، ویزای الکترونیک (eVisa) اطلاق می‌گردد.

این ویزای الکترونیکی حداکثر برای ۱۲۰ روز اقامت صادر خواهد شد، و فقط به صورت یک‌ بار ورود است و برای تقاضای آن باید به سایت ویزای الکترونیک وزارت امور خارجه کشور ارمنستان مراجعه کرد. مدت زمان صدور این ویزا معمولا ظرف سه تا چهار روز کاری خواهد بود.

ویزا و پاسپورت

نحوه دریافت ویزا و مراحل و مدارک مورد نیاز

هر فرد متناسب با نوع سفری که به کشور ارمنستان انجام می‌دهد باید یکی از ویزاهای ذکر شده مخصوص آن سفر را که به آن‌ها اشاره شد تهیه نماید تا بتواند منطبق با هدف سفر خود به این کشور سفر کرده و متحمل هزینه‌ای اضافی در این موارد نگردد.

به همین دلیل متقاضیان ابتدا باید انواع روادید سفر به کشور مقصد خود را بشناسند تا بر اساس نوع نیاز خود، برای ویزای مرتبط با سفر و تهیه مدارک مدارک مورد نیاز آن ویزا اقدام نمایند.

معمولا بخش عمده‌ای از سفر ایرانیان به کشور ارمنستان برای حضور در یکی از سفارت‌های انگلیس، کانادا و غیره جهت مصاحبه و انگشت‌نگاری است و بعد از آن مسافرت‌های گردشکری و شرکت در همایش‌ها و کنسرت‌ها خیل زیادی از گردشگران را راهی این کشور می‌نماید.

برای دریافت اغلب ویزاهای ارمنستان باید در هنگام مراجعه به سفارت، اصل گذرنامه، یک نسخه روگرفت از صفحه اصلی گذرنامه، یک قطعه عکس سه در چهار رنگی با زمینه سفید و فرم ویزای تکمیل شده را به‌همراه داشته باشید.

ساعت کاری سفارت ارمنستان برای انجام کارهای مربوط به صدور ویزا، روزهای یکشنبه تا پنجشنبه: ۹ صبح تا ۶عصر است. ضمنا گذرنامه شما باید دارای اعتبار 6ماهه باشد.

دقت نمایید  همانگونه که ذکر شد ویزای کشور ارمنستان جز آن دسته از ویزاهایی است که برای گردشگران ایرانی در فرودگاه یا پایانه مرز زمینی صادر خواهد شد.

ویزای کشور ارمنستان همانگونه که ذکر شد معمولا ۳ الی ۴ روزه صادر خواهد شد. و برای اخذ این نوع ویزا نیاز به مراجعه به سفارت نیست. صرفا کافیست فرم مربوطه را تکمیل نمایید تا در فرودگاه و یا مرز زمینی آن را به مامورین گذرنامه ارائه دهید.

تلفن: ۴۸۳۳ ۶۶۷۰ ۰۲۱

شماره فکس: ۰۶۵۷ ۶۶۷۰ ۰۲۱

وب‌سایت سفارت ارمنستان: iran.mfa.am

آدرس سفارت ارمنستان در تهران: تهران، میدان انقلاب، خیابان استاد شهریار، خیابان رازی، خیابان شهریار، پلاک یک

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا